Het verhaal van Sorini begint in 1923 bij dokter Fausto Sorini uit Castelleone. Deze apotheker had een zoetigheid genaamd ‘Rabarber’ gemaakt. Daarna begon hij met de productie van kweeperenconfituur, fruitsiropen, dragees en andere confituren. In het begin was de productie kleinschalig, bijna ambachtelijk, maar tussen 1930 en 1950 nam ze een hoge vlucht. Vanaf dan werd er op industrieel niveau geproduceerd. De afgelopen 100 jaar maakte het bedrijf voortdurend gebruik van de laatste technologieën en knowhow, bleef het trouw aan de principes van de oprichter en voerde het een succesvol beleid om topkwaliteit aan te bieden tegen de beste prijs. Hierdoor wist Sorini een plekje te veroveren op de internationale markt en wordt het merk nu maar liefst in 70 landen in de wereld verkocht.
Deze praline zag meer dan 40 jaar geleden het levenslicht, in 1973 om precies te zijn. De Sorinetta is de eerste chocoladecreatie van Sorini en werd datzelfde jaar nog bekroond tot beste product in Europa. Door de jaren heen werden een sterke technologische kennis en innovatie ontwikkeld die leidden tot een uitgebreid assortiment smaken en creaties, met onder meer de Sorinette Noisette d’or en the double als resultaat.